Iнформаційно-розважальний портал Буковини!
Наші групи:
Пошук по сайту: РеєстраціяВхід

Реклама

Тут інформери, реклама або інша додаткова інформація ...

Блоги

Кіно "Кіно"

Починаючи писати цей пост, не хочу у ньому бачити пафосного плачу за українським кіно, не хочу закликів у стилі «Цой  все еще жив, но мы ждем перемен».
Просто одного вечора так сталося, що кум у пабі дивився на перемогу України над Францією, а кума хотіла теж не сидіти вдома. Саме таким чином ми з подругою купили українське – пішли дивитися у кіно «Тіні незабутих предків».
Сеанс, як завше,  розпочався трейлерами американського хоррору.  Цього разу серед них  була нова «Керрі», яку написав Стівен Кінг і у першій екранізації якої грав молодий Траволта, потім ще про щось і ось нарешті достойні титри  наших «Тіней».
Якість кадрів одразу стала безсумнівною:  показали наш Чернівецький Національний університет імені Юрія Федьковича; кількість гарних, стильних дівчат модельної зовнішності в нашому кіно просто не лишає шансів голлівудським акторським ресурсам;  «американські райони» виявилися реальністю в українському повсякденні; техаські елементи роуд-муві дорогою до Вижниць-Яремч-Івано-Франківська може побачити кожен, далеко їхати не треба.  
Сюжет.  Карпатські легенди гарно лягають під світовий трафарет простої драматургії великих екранів. Можемо!
Але.
Особисто я, як глядач, люблю насолоджуватися діалогами у стрічках тих же американців – Тарантіно, Аллана, Коенів, харизмою та особливістю відображення емоцій акторами. «Тіні незабутих предків» цим не запам’ятаються.  Режисер Любомир Левицький, здається, знайшов свій жанр і, що дуже нереально, кошти на свої фільми, він «впихнул невпихуемое».  А от я б його запитала,  чи знайшов він в усіх цих фабричних формах себе?
Критикувати «Тіні незабутих предків» будуть, вже критикують, але у ситуації з українським кіно як з кавою у нашому потязі – дякую вже за те, що вона там можлива. Ой. Пробачте.
    
1196 переглядів
0 коментарів
Коментарі (0)
оновити код Додати коментар:
Ім'я:
Код:
зареєстровані користувачі не вводять код перевірки (зареєструватися).
вхід для зареєстрованих користувачівВхід