Iнформаційно-розважальний портал Буковини!
Наші групи:
Пошук по сайту: РеєстраціяВхід

Реклама

Тут інформери, реклама або інша додаткова інформація ...

Новини

Чорно-білий світ фотохудожника В’ячеслава Тарновецького

Наталія Богомаз, директор галереї «Sweet АРТ», відкрила виставку відомого чернівецького фотографа В’ячеслава Тарновецького.
Родичі, друзі та учасники фото-клубу «Позитив» сприяли зорганізувати виставку, присвячену пам’яті відомого та знаного у нашому місті фотохудожника В’ячеслава Тарновецького.
В’ячеслав Тарновецький народився в 1945 р. в м. Чернівці, тут він жив і працював. В 1971 р . отримав диплом фізика - оптика. Викладав на кафедрі фізики в Чернівецькому університеті. Фотографією майстер захопився ще в юності, коли в 1960 році створив свої перші знімки. З тих пір фотограф знімав тільки заради задоволення, не думаючи про кар’єру фотографа, про майбутні виставки, публікації та славу.


Борис Савельєв, фотохудожник та товариш В. Тарновецького.
– Ми разом з ним брали участь у виставках і товаришували з юності, – додає Б. Савельєв. – В’ячеслав вважав, що фотограф своїми карточками творить власну біографію. Саме цим він і займався усе життя: з юних років до смерті робив карточки, знімаючи сім’ю, друзів, оточуючий світ… Його фотографія відрізняється від фотографії інших фотографів, тому що в ній немає «літератури». Це все швидкоплинні відчуття. У нього дуже тонке і чітке око. Якісь дивні повороти людей, дивні фактури. Усе зроблено тільки репортажно, оскільки він ніколи не наводив на різкість, натиснув на кнопку – і все. Кадри вибудовував суто інтуїтивно і завжди – безпомилково.


Улюбленою камерою В’ячеслава Тарновецького була "Іскра" 6х6, за допомогою якої він створював надзвичайні фотографії. В Чернівцях був відкритий дитячий фото кружок, яким керував Тарновецький. Фотограф брав участь в багатьох фотовиставках.

Всі фото надзвичайно справжні, живі та передають дійсність 70х - 80х років. Близькими йому авторами були Борис Савельєв, Сергій Лопатюк, Олександр Слюсарєв (разом вони створили групу "Чотирьох", однойменна виставка якої відбулась в 1978 р. в Литві) На сьогоднішній день знімки українського фотографа знаходяться в приватних колекціях та в музеях Франції, США, Німеччини, України, Росії.
Степан Карачко, краєзнавець

0 коментарів
Коментарі (0)
оновити код Додати коментар:
Ім'я:
Код:
зареєстровані користувачі не вводять код перевірки (зареєструватися).
вхід для зареєстрованих користувачівВхід