Iнформаційно-розважальний портал Буковини!
Наші групи:
Пошук по сайту: РеєстраціяВхід

Реклама

Тут інформери, реклама або інша додаткова інформація ...

Новини

В Вернісажі виставка Марини Рибачук

В Вернісажі  виставка Марини Рибачук

В Центрі культури Вернісаж  відбулась давно очікувана подія – а саме відкриття виставки відомого майстра пензля Марини Рибачук.

З творчістю пані Марини я знайомий уже багато років роблячи фоторепортажі для місцевих видань, я не одноразово уважно спостерігав за творчою працею Марини на вулицях нашого міста. У її творчому здобутку є ціла сері робіт присвячених місту Чернівці.

 Марина не тільки гарний художник, але і цікавий співрозмовник який закоханий у наше місто і про нього може розказати багато історій та легенд, а окрім того вона просто чарівна жінка.

На виставці представлено  вісім десятків робіт, написаних упродовж двох останніх років. Тематика творів – наше місто, натюрморти і нові пошуки у напрямку левкасу, які також базуються на архітектурному пейзажі.

 У Вернісажі зібралось багато людей це і чинники місцевої влади прийшли привітати пані Марину  та друзів художників, які сказали багато гарних слів про творчість Марини. Марина часто малює міські пейзажі просто посеред вулиці. "Коли стоїш декілька годин, відчуваєш потоки міста" – каже пані Марина. Ці потоки міста дарують художниці часом неочікувані зустрічі з пересічними чернівчанами, які не соромляться захоплених поглядів та коментарів. Хотілося би відзначити, що Марина Рибачук отримала ґрунтовну художню освіту. Все розпочиналося традиційно, з дитячої художньої студії в Донецьку де пройшло її дитинство. Коли Марині виповнилось 15 років родина переїхала в Чернівці, потім було відвідування майстерні Івана Холоменюка, а остаточно закріпилися вміння й знання мисткині в Івано-Франківську, де в 1988 році Марина закінчила художньо-графічний факультет інституту і отримала диплом з відзнакою.

В подальшому її життя та творчість вступили у новий період – період активної участі у різноманітних мистецьких заходах, пленерах, міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних виставках. Художниця стає відомою, її визнають як на Україні, так і за її кордонами, роботи демонструються у багатьох виставкових залах та картинних галереях. Не менш виразні її мальовничі карпатські пейзажі та замальовки провінційних містечок, в чому може переконатися кожен відвідувач виставки. Відчуття кольору та пізнання особливостей буковинського малярства, які відчуваються у кожній її роботі, їй привив вчитель, порадник та наставник, вищезгаданий метр буковинського мистецтва І. Холоменюк.

 Предметом зображення є будинки, квіти, плоди, дичина, їжа, посуд, меблі, одяг, особисті речі. За думкою багатьох фахівців, Марина Рибачук дійсно має великий творчий потенціал. І все це – завдяки щирості, відкритості та любові до всього, що оточує художницю. «Ми завжди по-справжньому звертаємо увагу саме на ті твори мистецтва, які випромінюють доброту і любов. Вони піднімають нас духовно, дарують нам спілкування із рідною природою, нагадують нам про щось дуже близьке, або навіть на далеке, яке манить, приваблює, кличе. Такі твори завжди цінуються і до цих творів належать роботи Марини Рибачук», - стверджують прихильники творчості Марини.

 

Трохи біографії:

Марина Рибачук Живописець, член національної спілки художників України. Народилась 7 вересня 1964 року в Донецькій області, Украіна. Закінчила художньо-графічний факультет Івано-Франківського педінституту в 1988 році. Отримала диплом з відзнакою. Член мистецької спілки БЖ-АРТ. Лауреат міжнародної літературно-мистецької премії ім. Ольги Кобилянської в номінації живопис, 2013 рік. Живе та працює в місті Чернівці. Учасник обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок і пленерів.


Виставка пройшла у піднесеному мистецькому настрої.

 

 Степан Карачко, краєзнавець

0 коментарів
Коментарі (0)
оновити код Додати коментар:
Ім'я:
Код:
зареєстровані користувачі не вводять код перевірки (зареєструватися).
вхід для зареєстрованих користувачівВхід