Iнформаційно-розважальний портал Буковини!
Наші групи:
Пошук по сайту: РеєстраціяВхід

Реклама

Тут інформери, реклама або інша додаткова інформація ...

Новини

Задоволення від медицини прийде у 2020-му

Медициною зараз незадоволені всі – і медики, і пацієнти, - повідомив журналістам 21 жовтня директор департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької облдержадміністрації Ігор Шкробанець.

Справа в тому, продовжив він, що з часів Радянського Союзу нічого не змінювалось.

Від перших кроків до якихось результатів  медичної реформи, про яку останні 2 роки сперечаються влада, опозиція та навіть аполітичний народ, повинно пройти чимало часу. До 2020 року чиновники від медицини сподіваються на те, що держава не утримуватиме лікарні, а лікуватиме кожного окремо. Тобто гроші з бюджету будуть виділятися медичному закладу на кожного пацієнта, який звернувся по допомогу.  Далі директор департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення ЧОДА Ігор Шкробанець роз’яснив, що на ці, отримані від держави, кошти лікарні облаштовуватимуть сучасним діагностичним обладнанням, інструментарієм та іншим, так необхідним для здоров’я нації, спорядженням.

Окрім задоволених пацієнтів поважними мають стати і самі медичні працівники. До прикладу, перебуваючи з робочими поїздками закордоном, пан Шкробанець побачив, що ізраїльські медики навіть в побуті до магазину ходять у своїй формі аби бачили і пишалися.

Що зокрема робиться на Буковині в рамках медичної реформи:

-          Місцеві комунальні медичні установи первинної допомоги тепер підпорядковані області.

-          Будівництво перинатального центру на базі пологового будинку №1. Його планували відкрити до Дня Святого Миколая, але через роботу казначейства відкриття перенесли. (на створення регіонального перинатального центру  Головне управління державної казначейської служби України в Чернівецькій області перерахувало аванс у сумі 4 млн. грн.).

-          Бригади швидкої медичної допомоги повністю укомплектовані необхідними ліками, які  для пацієнта  є безкоштовними. Присутній у багажі екстреної медицини і дороговартісний препарат, який дозволяє довозити пацієнта до кардіо-центру живим, і не дозволяє розвиватися та поширюватися інфаркту міокарду.

Покращилася демографічна ситуація, відбулося  зниження показника  малюкової смертності.

              Автор: Таня Таран

 

0 коментарів
Коментарі (0)
оновити код Додати коментар:
Ім'я:
Код:
зареєстровані користувачі не вводять код перевірки (зареєструватися).
вхід для зареєстрованих користувачівВхід