Iнформаційно-розважальний портал Буковини!
Наші групи:
Пошук по сайту: РеєстраціяВхід

Реклама

Тут інформери, реклама або інша додаткова інформація ...

Новини

На відкритті «геніальної виставки» у Чернівцях… «лінчували» владу

Виставку з нагоди 50-річчя творчої діяльності скульптора Володимира Гамаля, яка відкрилась 11.01.17 у Чернівецькому обласному музеї (біля Ратуші), інший знаний митець Мирослав Лазарук назвав «геніальною».

 

Під час офіційного відкриття виставки Мирослав Лазарук (13.10.1956 р..н.), який у 1996-1998 pp. був начальником управління культури Чернівецької облдержадміністрації, а нині є головним редактором «Буковинського журналу» (з 2002 р.) і директором Чернівецького обласного меморіального музею Володимира Івасюка (з 2005 р.), зірвав овації своїм емоційним виступом з «наїздом» на місцеву владу за те, що Володимир Гамаль досі не заслужений (або народний), плюс ще й на цій події не було нікого з керівників міста та області (лише головний спеціаліст обласного управління культури).

В окремому коментарі Мирослав Ярославович висловив це вже у більш стриманій формі:

На відкритті були присутні знані на Буковині (і далеко за межами) особистості, і не лише з мистецького середовища. Наприклад, серед гостей були заслужені майстри спорту зі стрільби з лука, учасниці Олімпійських ігор Тетяна Мунтян і Лідія Січенікова з чоловіком Михайлом Косташем (майстер спорту).

Дмитро Сірман:

«Мав за честь привітати з 50-річним творчим ювілеєм відомого в Україні і світі, надзвичайного талановитого скульптора з Рогізни – Володимира Гамаля. Від сьогодні в Чернівецький обласний художній музей можна побачити його виставку “50 років з мистецтвом”.

Прикро, що подію такого серйозного рівня не відвідали перші особи міста та краю. Вважаю, що такі люди, як пан Володимир, мають бути в пошані не тільки городян, а й владників».

Ювілейна виставка скульптора – Володимира Гамаля

У Чернівецькому обласному художньому музеї – відбулося відкриття виставки з нагоди 50-річчя творчої діяльності скульптора – Володимира Гамаля.
На виставці представлено понад 130 робіт різних жанрів.
Гамаль Володимир Ілліч – народився 07. 10. 1948 року в селі Рогізна. Закінчив Вижницьке училище мистецтва.
З 1976-1982 рік навчався в Естонському державному художньому інституті у м. Таллінні (тепер — Естонська академія мистецтв).
Володимир Гамаль закінчив художній інститут з «червоним» дипломом. Під час навчання одержував за відмінні успіхи підвищену та іменну стипендії ім. Крейцвальда.
Член Національної спілки художників України з 1986.
Багатство пластики органічно доповнено кольоровими нюансами. У роботах відчувається філософське осмислення важливих історико-мистецьких тем, які розкривають духовний світ митця, його громадянську позицію. Оригінальні скульптурні композиції В.Гамаля демонструють високу професійну майстерність і досконале володіння різними технологічними прийомами.
Варто сказати, що скульптор Володимир Гамаль має у своєму творчому доробку зовсім дивовижні писанки-скульптури із кераміки та алюмінію. Для Володимира розмальоване яйце – не просто краса, бо самого “файно” замало для справжнього мистецтва. Ще студентом Талліннського художнього інституту він отримав незабутнє враження від лекції одного естонського професора про символіку народних орнаментів.

Володимир – працює у галузях монументальної та станкової скульптури; створює портрети, композиції, використовуючи різні матеріали: камінь, дерево, бронзу, кераміку. Особливість творів манери – розкутість думки і форми, які відображають цілісне мистецтво скульптури. Його баченням всесвіту через призму національної традиції, символів та мета морф та сприйняття простору.
Зробив немалу серію робіт наших українських героїв в кераміці — мала пластика, барельєф, починаючи від короля Данила, Б. Хмельницького, В. Гамалії до Т. Шевченка, І. Франка, Ю. Федьковича, С. Бандери, А. Шептицького, О. Архипенка, Н. Яремчука, І. Миколайчука та інших достойних людей, які жили для слави України.

Від себе додам що Володимир є скульптор – патріот який у своїх роботах чітко підкреслює любов до буковинського краю та неньки України.

Степан Карачко, краєзнавець, світлини автора

0 коментарів
Коментарі (0)
оновити код Додати коментар:
Ім'я:
Код:
зареєстровані користувачі не вводять код перевірки (зареєструватися).
вхід для зареєстрованих користувачівВхід