Iнформаційно-розважальний портал Буковини!
Наші групи:
Пошук по сайту: РеєстраціяВхід

Реклама

Тут інформери, реклама або інша додаткова інформація ...

Новини

Департамент охорони здоров'я Чернівецької ОДА таємно від усіх розробляє карту розвитку обласної медицини

Голова постійної комісії Чернівецької облради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту та підтримки учасників АТО і членів їх родин Ігор Малишевський заявляє, що розробники Обласної дорожньої карти розвитку охорони здоров’я офіційно не інформували профільну комісію Чернівецької обласної ради про роботу над документом.

- Про те, що готуються засідання робочої групи з розробки Обласної дорожньої карти розвитку охорони здоров’я голова медичної комісії обласної ради, заступник голови довідалися з неофіційних джерел, – каже Ігор Малишевський. – Нам розповіли про це лікарі, які вірять комісії і підтримують її намагання якісно змінити ситуацію в галузі. Ці люди резонно вважають, що без офіційної санкції всієї комісії, до складу якої входять депутати, що представляють громаду краю, будь-яка робота може звестися до звичайної імітації. А у підсумковому документі не будуть враховані виклики, які до стану справ у медичній галузі висуває суспільство, виразником інтересів якого і є депутати. Ми відповідаємо за всі свої рішення перед людьми, які за нас голосували. А чиновники тільки перед своїм керівництвом і самими собою. Тому без широкого громадського моніторингу ціна навіть найкращих дорожніх карт не перевищуватиме ціни паперу, на якій вони надруковані.

- Навіть побіжне ознайомлення з проектом Обласної дорожньої карти засвідчує стару ідеологію ініціаторів її розробки - чиновників департаменту, яку вони вкладають у документ для вирішення багатьох нагальних проблем. Зокрема, тієї ж ендокринної галузі. Для лікування складних, задавнених проблем медицини знову пропонуються прості, але як довело життя неефективні рішення. Що це? Прикрий недогляд чи злий намір? Насправді, більше нагадує імітацію роботи і намагання за допомогою косметичних покращень приховати реальний стан справ у медицині. Те, що до нашої депутатської комісії ніхто з посадовців офіційно не звертався з приводу розробки Обласної дорожньої карти краще тому підтвердження.

- Як взагалі можна довіряти таку відповідальну роботу департаменту, керівники якого, попри рішення медичної комісії, так і не спромоглися подати на розгляд обласної ради програму по реабілітації учасників АТО в санаторії у Брусниці. Нещодавнє штучне збурення працівників ендокринологічного центру, теж спровоковане чиновниками від медицини, нинішні акції протестів у районних лікарнях через скорочення лікувальних місць, які посадовці департаменту неспроможні врегулювати самостійно, засвідчують першочергову потребу громадського контролю за усіма їхніми діями. І одним з основних інструментів такого контролю є робота постійної комісії Чернівецької облради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту та підтримки учасників АТО і членів їх родин.

- Якщо мета чиновників чиста і світла, то що їм приховувати від людських очей? Адже всі перелічені вище першочергові питання, так само як давно перезріла необхідність проведення кадрових призначень на конкурсі, а не через кулуарні домовленості зацікавлених сторін, якраз і мали би стати головною складовою дорожньої карти. Натомість знову бачимо намір все утаємничити і повирішувати між собою. Чому до роботи залучаються тільки ті, кого хочуть бачити посадовці? Адже давно відомо, що істина народжується у суперечках. Звісно, якщо ставити собі за завдання напрацювати найкраще рішення. А поки що все більше нагадує намагання чиновників від медицини забезпечити собі тепличні умови роботи. Чим закінчується таке намагання влади імітувати діяльність, відмахуватися від голосу людей, на жаль, добре відомо. Комісія, яку я очолюю готова до конструктивної роботи на користь буковинської громади. Залишилося лише, щоб чиновники нарешті усвідомили, що так само мають працювати не на себе, а на людей.

На фото: Народний депутат ВР Ірина Констанкевич та Ігор Малишевський 
0 коментарів
Коментарі (0)
оновити код Додати коментар:
Ім'я:
Код:
зареєстровані користувачі не вводять код перевірки (зареєструватися).
вхід для зареєстрованих користувачівВхід