Iнформаційно-розважальний портал Буковини!
Наші групи:
Пошук по сайту: РеєстраціяВхід

Реклама

Тут інформери, реклама або інша додаткова інформація ...

Новини

На кінець у Чернівцях відкрили «пам’ятник» Голодомору

 

Саме на  розі вулиць Руської та Шевченка встановили на кінець  пам’ятний знак жертвам голодоморів, виконаний у вигляді підсвічника з дзвіночками правда тимчасово. Влада вже котрий раз  міняється на Буковині та все обіцяє пам’ятник.

 

 Ще у 2005 році влада постановила звести пам’ятник, минуло понад 10 років – і в силу різних причин тільки зараз встановлено тимчасовий знак (автор ескізу – Орест Криворучко), згодом цей знак замінять на постійний пам’ятник. Були конкурси були цікаві проекти – а все залишилось в проектах. Боюсь – що цей кусок труби  так і залишиться «пам’ятником».

 

 У поминальних заходах взяли участь свідки страшної трагедії, яким чудом вдалося вижити, представники громади міста, громадських та релігійних організацій та керівництво місцевої та обласної влади.

 

Як зауважила Галина Бойко, голова обласного товариства політв’язнів та репресованих, історичне мовчання про Голодомор не було випадковим: «Українців саме голодом намагалися ліквідувати як націю. Аби увесь сенс життя звести до виживання. Наш народ, нашу націю просто принесли в жертву. А згодом мовчати про це було просто безпечніше – у людей десь підсвідомо засів страх, що якщо проти такої вбивчої системи піти – смерті повторяться. А ті, хто вижили, добре пам’ятали смерть… Тому замовчувалося, тому тема Голодомору досі одна з затертих».


Його викувала майстерня Андрія Хорта, відома своїми мистецькими подарунками Чернівцям.



Знак зроблено у вигляді підсвічника з 12 дзвіночками і трьома свічками, з’єднаними колосками.

 

Степан Карачко – світлини автора

0 коментарів
Коментарі (0)
оновити код Додати коментар:
Ім'я:
Код:
зареєстровані користувачі не вводять код перевірки (зареєструватися).
вхід для зареєстрованих користувачівВхід