Iнформаційно-розважальний портал Буковини!
Наші групи:
Пошук по сайту: РеєстраціяВхід

Реклама

Тут інформери, реклама або інша додаткова інформація ...

Новини

УКРОП вказав Гройсману на соціальний перекос у бюджеті на 2017 рік

Відкритий лист Голови політичної ради партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Тараса Батенка Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману:
Шановний Володимире Борисовичу!
Враховуючи суспільний резонанс, який викликав поданий до Верховної Ради проект Державного бюджету України на 2017 рік, звертаюся до Вас з пропозицією забезпечити усунення в ньому соціальних перекосів та віднайти можливість передбачити належне фінансування галузей, що є критично важливими для розвитку України та добробуту громадян.
Так, необхідно забезпечити фінансування з державної скарбниці закладів освіти та медицини, а також сфери професійно-технічної освіти. Згідно з проектом держбюджету, фінансування освіти й медицини майже повністю покладається на місцеві бюджети: з них оплачуватимуться комунальні послуги та робота адміністративно-технічного персоналу. Чи впораються місцеві бюджети з таким навантаженням – велике питання, особливо якщо врахувати, що з них вже фінансується професійно-технічна освіта. Це може зірвати навчальний процес в багатьох населених пунктах, особливо – в незаможних селах і селищах.
Факторами, що можуть спричинити підвищення рівня соціальної напруженості в суспільстві та недовіри громадян до влади, є збережене оподаткування пенсій для пенсіонерів, які працюють, призупинення законодавчих норм щодо пільг на лікування та житло для військових. При цьому в проекті бюджету на наступний рік закладене зростання фінансування Генпрокуратури на 41%, та МВС – на 11% у той час, коли на житло для військовослужбовців – захисників України передбачено всього на 0,6% більше, ніж торік.
Також під загрозою майбутнє агропромислового комплексу держави. Значною мірою воно залежить від того, чи буде збережений спецрежим з відшкодування ПДВ. Крім того, відсутність чіткого механізму розподілу державного фінансування аграрної галузі може призвести до того, що кошти будуть розпорошені, а значна їхня частина повертатиметься чиновникам у вигляді хабарів. У проекті бюджету-2017 не закладені кошти на розвиток експорту сільгосппродукції, який забезпечує кожен другий експортний долар Україні. Ці недоліки слід усунути.
Над проектом документа повинна бути проведена ретельна робота, тільки в такому разі можливе його затвердження. Ми мусимо ухвалити бюджет в інтересах людей.

З повагою,
народний депутат Тарас Батенко
 
0 коментарів
Коментарі (0)
оновити код Додати коментар:
Ім'я:
Код:
зареєстровані користувачі не вводять код перевірки (зареєструватися).
вхід для зареєстрованих користувачівВхід