Iнформаційно-розважальний портал Буковини!
Наші групи:
Пошук по сайту: РеєстраціяВхід

Реклама

Тут інформери, реклама або інша додаткова інформація ...

Новини

Замість 150-ти пігулок 116

Сталий вираз «строго, як в аптеці» у наші дні втрачає зміст. Виявляється, що ліки справні фармацевти переділяють на свій розсуд. Саме так сталося у цілодобовій аптеці на вулиці Руській, де я придбала таблетки, що зменшують больові відчуття у немовлят при прорізуванні зубів. На упаковці написано, що їх там 150 штук, але замість обіцяних 150-ти нарахувала 116 !!! Суттєво?

А тепер про ціну. Вартує така баночка приблизно 60 грн.. Враховуючи допомогу держави на дитину, такі ціни б’ють по батьківській кишені. Та коли в малюка щось болить, про заощадження вмить забуваєш. Напевне, на це і розраховують спритні провізори.

Переплата і недобір – це півбіди. Куди небезпечніше те, що при недотриманні температурного режиму, терміну та технічних умов зберігання багато ліків можуть перетворитися на отруту.

Сьогодні фармацевтичні кампанії намагаються випускати продукцію в такій формі, щоб термін її зберігання був максимально тривалим, аж до 5 років. Але! Важливо пам'ятати, що, як тільки ви відкриваєте упаковку з крапельками або пілюлями, термін їх вживання зменшується в рази. В інструкції завжди чітко прописано, скільки максимум може зберігатися препарат після розкриття. Звідси запитання, якщо ми купуємо в аптеках баночку, яку до нас вже відкривали, є чимала ймовірність того, що ці ліки вже не лікують.

Для всіх без винятку ліків важливо щільно закривати тюбики , флакони , коробочки і т.д. Інакше ліки будуть поглинати сторонні запахи, окислюватися і, як наслідок, перестануть діяти. Будьте уважними.

Також пам'ятайте – товар потрібно перевіряти на касі, адже потім довести чи то в аптеці, чи то в державній інспекції України з питань захисту прав споживачів, що ліки відкривали ще до того, як ви взяли в руки, навряд чи вдасться.

Автор: Алла Ситар

0 коментарів
Коментарі (0)
оновити код Додати коментар:
Ім'я:
Код:
зареєстровані користувачі не вводять код перевірки (зареєструватися).
вхід для зареєстрованих користувачівВхід