Iнформаційно-розважальний портал Буковини!
Наші групи:
Пошук по сайту: РеєстраціяВхід

Реклама

Тут інформери, реклама або інша додаткова інформація ...

Новини

«Захожу, чую музики грають та нарід витанцьовує»

           Зовсім трохи залишається до святкування 95-ї річниці Буковинського віча. Його роль в історії було і залишається символом єднання різних націй і народностей на користь соборної України. На Буковині проводилося вже ряд зустрічей, обговорень стосовно ролі цього феномену в розвитку нинішньої України. На одній з експертних дискусій в місті спробували навіть співставити Буковинське віче та Угоду про асоціацію України з ЄС. Дійшли висновку, що історичні факти поєднувати можна і навіть слід, щоб виносити з того певні уроки.Від інтелектуальної бесіди і до справ насущних – святкувати вже почали у м. Новоселиця. Тут сьогодні пройшли урочистості з нагоди 95-річчя Буковинського віча.
            А один з буковинських народних депутатів з обуренням відреагував у своїй сторінці Facebook на те, як гучно виконуються розпорядження «зверху» про народні гуляння в честь свята. «В Кельменцях вже навіть не готуються, а гучно святкують. Сьогодні о 10 годині ранку в мене було призначено прийом виборців у приміщенні Кельменецької райради. Захожу, чую музики грають та нарід витанцьовує. Думаю, невже нас так шанують! Аж не так сталось, як гадалось».
До справжньої ж дати святкування ще кілька днів, а вже все з таким розмахом.
            Історична довідка:
Буковинське віче — народні збори, організовані 3 листопада 1918 року центральній площі міста Чернівцях. Результатом Віче стало проголошення возз'єднання Північної Буковини із Західно-Українською Народною Республікою та подальшу злуку з «Великою Україною». Віче також висловило протест проти спроб Румунської національної ради оголосити всю Буковину «румунською землею».
 
 
     Автор: Антон Шкуро
0 коментарів
Коментарі (0)
оновити код Додати коментар:
Ім'я:
Код:
зареєстровані користувачі не вводять код перевірки (зареєструватися).
вхід для зареєстрованих користувачівВхід