Iнформаційно-розважальний портал Буковини!
Наші групи:
Пошук по сайту: РеєстраціяВхід

Реклама

Тут інформери, реклама або інша додаткова інформація ...

Новини

В Чернівцях обирають королів караоке

Трохи вище від центральної точки чернівецької фабрики вокалу пабу «34» 7 листопада у будинку культури творчої молоді «Автограф» пройшов півфінал конкурсу «Король і королева караоке».
Свої таланти студенти буковинських вишів можуть показувати і в безкоштовних умовах, впевнений координатор конкурсу Володимир Півторак.
«Цей конкурс у Чернівцях вперше. Виникла ідея провести у Чернівцях щось нормальне. Ми прикинули, що в нас є приміщення з яким безкоштовно можна домовитись щоб проводити тут. Це будинок культури творчої молоді. Відповідно, в нас виникло питання, з ким проводити? З молоддю. Найбільша кількість свідомої молоді, це студентська молодь. Насправді, це не зовсім караоке, по великому рахунку, ми не співаємо з телевізора і не читаємо текст. Чому караоке? Люди, яке старше покоління, вони співали частіше на якихось Днях народження. Сьогодні така ситуація, що в закладі, в такому просторі є можливість поспівати. Потреба залишилась, реалізовувати її треба. Ми вибрали формат караоке. Цей конкурс вокальний, але для аматорів», - розповідає організатор Володимир Півторак.
До участі у конкурсі «Король і королева караоке» відбулося 4 відбіркових тури, загальна кількість учасників 65-66 людей. До півфіналу дійшли 26 студентів, а вже наступного четверга має залишитись 10 фіналістів.
За якими критеріями відбирають голосистих до фіналу, ми запитали у члена журі, відомого у місті звукорежисера, аранжувальника, саунд-продюсера Олександра Мацько.
«Я давно працюю у звукорежисурі та з аранжуванням. Я зводив практично усі гурти, які були тут у нас. Починаючи з «Гуцул Каліпсо» - «Рекет-гангстера», «Серцевий напад», «Знак води», Шторм», була ще така команда у нас, саме тому і потрапив до складу журі. В мене є досвід. У роботі з дітьми я чую прекрасно як повинен звучати вокал. Основи це звісно вокал. В першу чергу. Але ми не забуваємо і про інші риси: сценічний образ, манера, передача якихось національних моментів пісні. Це все повинно бути присутнім. Людина яка виходить на сцену це артист! Вона повинна передати всі ті почуття, які композитор заклав у пісню. Без емоцій це не пісня, це просто декламування віршів під музику. Ще ми зробили акцент на хореографію. Зробили ніби диско-паті, аби вони все-ж-таки публіку заводили», - розповідає Олександр.
А чи стане цей конкурс певним поштовхом до вокальної кар’єри для когось, - просимо помріяти пана Мацько.
«Думаю так, ми ж відібрали найкращих. Дуже достойний матеріал. Діти дуже талановиті. Я не очікував, що окрім того, що вони займаються на своїх факультетах, можуть ось так подавати себе на сцені!», - запевняє саунд-продюсер.
Учасникам конкурсу та його фіналістам одна з чернівецьких фірм, яка займається розповсюдженням комп’ютерної техніки, подарує сертифікати на знижки та інші цінні призи.
Фотозвіт від ФАКТ OFF, скоро на сайті.

   Автор: Таня Таран
 
 
0 коментарів
Коментарі (0)
оновити код Додати коментар:
Ім'я:
Код:
зареєстровані користувачі не вводять код перевірки (зареєструватися).
вхід для зареєстрованих користувачівВхід