Яким має бути новорічний стіл, щоб наступний рік був ситим
Головне правило новорічного застілля – провести його якнайкраще, аби і весь наступний рік був вдалим. Чи справедливе це твердження, кожен може судити з власного досвіду, але з року в рік люди намагаються приготувати найкращі страви та влаштувати пишне гуляння.
«Меню для новорічного столу для зустрічі 2014 року має бути не надто вигадливим – каже кухар Маріанна Белех. – Кажуть, що господар наступного року, синій дерев'яний кінь, - істота проста, віддана, але при цьому волелюбна та має дещо бунтарський норов. Вона водночас любить домашній затишок і небайдужа до нових незвіданих речей. Тож для зустрічі нового року варто приготувати і страви, звичні для вашого раціону, і декілька екзотичних смаколиків. Для приготування страв використайте багато овочів та фруктів, добре зробити декілька салатів, як зі свіжої городини, так і з вареними морквою та буряком, адже коник полюбляє ці продукти. Щодо основної страви, то можна використовувати будь-які види м'яса або риби.»
Не варто забувати і про гостинці для господаря наступного року, аби задобрити коника, поставте на стіл невелику тарілку з пророслим вівсом, водою та декількома шаматочками рафінованого цукру. Оскільки кінь – тварина сільська, вважать, що він не любить ненатуральних матеріалів та блискіток, тому новорічний стіл треба сервірувати відповідно.