Iнформаційно-розважальний портал Буковини!
Наші групи:
Пошук по сайту: РеєстраціяВхід

Реклама

Тут інформери, реклама або інша додаткова інформація ...

Новини

«Маланка – «язичницький шабаш влади» - УПЦ КП

З давніх-давен на Буковині відзначають день преподобної Меланії. Яскраве дійство Маланки і Переберії в нашій області стало відомим далеко за межами краю і навіть держави. Лише в радянські часи Маланка усіляко утискалась владою і довгий час була заборонена. Але й тоді, навіть під загрозою стати «неблагонадійним», люди робили костюми і всупереч усьому зберігали традиції батьків та дідів.

Останніми роками Маланка вийшла на новий рівень і свято почали підтримувати на рівні області. А 4 роки тому, щоб усі буковинці та гості Чернівців змогли побачити одночасно маланки усіх куточків Буковини, стали проводити «Маланка фест». Фестиваль розвивався із року в рік і ось настав час 4-го фесту. Але схоже останні події в державі значно пошкодили мозок частині «свідомих» українців. Спочатку один чернівецький журналіст, на хвилі психоемоційного збудження, підписуючись ГО «Майдан», закликав не колядувати там, де є регіонали, і не ходити з ними в церкву. Але маразм «крєпчал» і ось вже Українська православна церква Київського Патріархату закликала не маланкувати, назвавши це свято «язичницьким шабашом влади». Але думаю, щоб зрозуміти глибину маразму, потрібно навести цитату повністю.

Один із настоятелів УПЦ КП зазначив: «У той час, коли українське суспільство має у ці дні свою Голгофу, жертовні випробування для суспільства, коли люди на Майданах виборюють для себе краще життя, влада у Чернівцях влаштовує язичницький шабаш, коли переодягнені у чортів та іншу нечисть починають веселитися і біситися. Це нічого спільного немає з Різдвом Христовим, хвалінням Бога та його прославлянням. Це не Божа радість. Тому закликаю Вас, вірні прихожани, - не брати участі у цих антибожих заходах».

І де це ви, шановні, були усі минулі роки, коли проводились антибожі заходи?

Микола Сергієнко

0 коментарів
Коментарі (0)
оновити код Додати коментар:
Ім'я:
Код:
зареєстровані користувачі не вводять код перевірки (зареєструватися).
вхід для зареєстрованих користувачівВхід