Основними продуктами харчування буковинці забезпечені – Чернівецька ОДА
Як інформують в Департаменті агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, у 2015 році всіма категоріями господарств області (за попередніми даними) вироблено валової продукції сільського господарства (у постійних цінах 2010 року) на суму 4439,2 млн. грн., (з неї продукції рослинництва – 2785,5 млн. грн., тваринництва – 1653,7 млн. грн.), що становить 94,4% до рівня 2014 року. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької облдержадміністрації.
За темпом приросту Чернівецька область посіла 14 місце в загальноукраїнському рейтингу. Індекс виробництва продукції тваринництва становить 97,9% (8 місце), рослинництва – 92,4 відсотка (16 місце серед областей).
Обсяг виробництва продукції сільського господарства у розрахунку на одну особу сільського населення за звітний період складає 8537 гривень, що більше, ніж в інших областях Карпатського економічного району. А саме, на 3473 грн. (або на 68,6%) більше, ніж у Закарпатській області та на 1244 грн. (або на 17,1%) більше, ніж в Івано-Франківській області.
Всіма категоріями господарств області у 2015 році (за попередніми даними) зібрано 523,5 тис. тонн зернових та зернобобових культур (включаючи кукурудзу), 20,7 тис. тонн соняшнику, 109,8 тис. тонн сої, 16,3 тис. тонн ріпаку, 586,2 тис. тонн картоплі, 222,3 тис. тонн овочів та 178,5 тис. тонн плодів та ягід.
Станом на 01.01.2016 року всіма категоріями господарств реалізовано на забій худоби та птиці 64,7 тис. тонн., вироблено 294,0 тис. тонн молока, 1,4 тис. ц. вовни та 363,7 млн. штук яєць.
Виробленої продукції достатньо для забезпечення населення області основними продуктами харчування.
В середньому населення області за рік споживає 40 тис. тонн м’яса та м’ясопродуктів, 227 тис. тонн молока та молочних продуктів, 280 млн. шт. яєць, 48 тис. тонн картоплі, 156 тис. тонн овочів та 50 тис. тонн плодів та ягід.