На Буковині обговорили впровадження на підприємствах харчової промисловості системи аналізу небезпечних факторів
Під головуванням заступника Міністра аграрної політики і продовольства України, керівника апарату Інни Гребенюк відбулася селекторна нарада з питань впровадження на підприємствах харчової та переробної промисловості системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Участь у нараді також взяли директор Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Олександр Варжевський, начальник Головного управління ветеринарної медицини Борис Тодорюк, начальник Державної фітосантіраної інспекції Чернівецької області Лазар Фіалковський та представники харчових переробних підприємств, - повідомляє прес-служба Чернівецької обласної державної адміністрації.
Представники Міністерства аграрної політики і продовольства України пояснили потребу введення в Україні європейської моделі системи гарантування безпеки і якості продуктів харчування, що базується на процедурах HACCP та повідомили, що для впровадження вищевказаної системи потрібно щонайменше рік або півтора року.
Так, у Чернівецькій області станом на 01 лютого 2016 року 10 промислових підприємств харчової промисловості (ТОВ «Со’ок», ТОВ «Грін-Рей», ТОВ «Галс – ЛТД», ТОВ «Аполло», ДП «М’ясо Буковини», ПРАТ «Олійно-жировий комбінат», ТОВ «Продтранс», ТОВ «Галс-2000», ТОВ «Наладка-Комерц» та ТОВ «Еліт-Фіш») сертифіковані системою НАССР та 5 підприємств (ДП «Неполоко-вецький КХП», ТОВ «Дьолер Буковина», ПрАТ «Буковинапродукт», ТОВ «Путильська молочарня» та ПП «Фортуна») перебувають на стадії впровадження системи. Крім цього, продукція 4-ох підприємств (ПП «Колос», ТОВ «Дьолер Буковина», ПП «Фортуна», та ПП «Антарес 7») відповідає вимогам ІSO (Міжнародна організація по стандартизації,International Organization for Standardization).