Iнформаційно-розважальний портал Буковини!
Наші групи:
Пошук по сайту: РеєстраціяВхід

Реклама

Тут інформери, реклама або інша додаткова інформація ...

Новини

У Чернівцях вшанували пам’ять буковинців, загиблих у Афганістані.

15 лютого, біля пам’ятника буковинцям, що загинули в Афганістані, відбулися церемонія покладання вінків і квітів та мітинг з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 26-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.
Священники Української православної церкви відслужили панахиду за душами усіх буковинців, які загинули під час афганської війни, під час Революції Гідності та тих, хто віддав своє життя за незалежність і цілісність України під час війни на Сході. Загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Пам'ятник воїнам-афганцям у місті Чернівці встановлено в травні 1999 році.
На ньому викарбувано 56 імен буковинців, що загинули у війні в Афганістані (1979–1989), майже всі посмертно нагороджені орденами Червоної Зірки. Їх увіковічив також у книзі «І чорніли тюльпани…» учасник бойових дій В'ячеслав Шинкарь, удостоєний медалі «На славу Чернівців».

Ветерани Афганістану, учасники бойових дій на території інших держав та миротворчих місій пройшли урочистою ходою проспектом Незалежності до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам.
Участь у заході взяли Олександр Фищук, голова обласної державної адміністрації , голова обласної ради, Іван Мунтян, Георгій Леонтій-   заступник міського  голови, представники громадськості області та міста.
Вічна слава полеглим Героям!
Степан Карачко


0 коментарів
Коментарі (0)
оновити код Додати коментар:
Ім'я:
Код:
зареєстровані користувачі не вводять код перевірки (зареєструватися).
вхід для зареєстрованих користувачівВхід