Iнформаційно-розважальний портал Буковини!
Наші групи:
Пошук по сайту: РеєстраціяВхід

Реклама

Тут інформери, реклама або інша додаткова інформація ...

Новини

«Весняне асорті» Анатолія Житарюка


Саме під такою назвою відкрилась персональна виставка пана Анатолія в Обласні Державні Адміністрації. Члена Національної спілки художників України Анатолія Житарюка тут  представлено 26 робіт.
Художника прийшли привітати чиновники від влади, колеги, друзі та знайомі.
Цикл робіт художника присвячений красі та неповторності  жінці  постать жінки у різних жанрах навіть Ню. Автор не просто зображує  жінку, він наповнює картину змістом чуттєвості, пластичності руху, проявами справжніх почуттів та любові до жіночого начала.
Образотворчим мистецтвом активно почав займатися з 1990-х років. Неодноразово брав участь у обласних, всеукраїнських, міжнародних, закордонних виставках та пленерах образотворчого мистецтва (Франція, Італія, Польща, Австрія, Румунія). Творчі роботи митця зберігаються в Чернівецькому художньому музеї та в приватних колекціях в багатьох країнах світу.
На виставці презентовано 26 робіт автора, виконаних в техніках акварелі, пастелі та олійного живопису.
Привітати митця з відкриттям  персональної виставки в Чернівцях завітали колеги, друзі, представники громадсько-культурних організацій та творча молодь міста.
Його картини надзвичайно емоційні та відверті. Творчості митця притаманний постійний пошук форми для вираження змісту. За його словами, «в реалістичній , «фотографічній» манері може працювати кожен художник, але для самовираження та реалізації власного творчого шляху потрібно щось інше».
Виставка триватиме до кінця березня.

Довідка:
Анатолій Житарюк народився 27 травня 1952 року у с. Новоселиця Кельменецкого району Чернівецької області. Понад 30 років працює як художник-оформлювач. У 2001 році як єдиний представник України взяв участь у Міжнародному конкурсі скульптури з піску у місті Червія (Італія).
Був автором ідеї, організатором та учасником першого в Чернівцях фестивалю льодових скульптур (2006). Твори художника зберігаються у Чернівецькому обласному художньому музеї, Сучавському крайовому музеї (Румунія), художніх музеях міста Жешува (Польща), села Ясиня (Закарпатська область), міста Старий Самбор (Львівська область), а також в інших приватних колекціях країн Європи.
Степан Карачко, краєзнавець

0 коментарів
Коментарі (0)
оновити код Додати коментар:
Ім'я:
Код:
зареєстровані користувачі не вводять код перевірки (зареєструватися).
вхід для зареєстрованих користувачівВхід