Iнформаційно-розважальний портал Буковини!
Наші групи:
Пошук по сайту: РеєстраціяВхід

Реклама

Тут інформери, реклама або інша додаткова інформація ...

Новини

Часопису «Zorile Bucovinei» -75 років


05 березня 2016 року урочисто відзначили 75-річницю румуномовного часопису «Zorile Bucovinei» (Зоріле Буковиней).
У палаці «Юність Буковини» відбулась офіціальна частина ювілею часопису.
Привітати ювілярів прийшли високі гості.
До вітального слова запросили Елеонору Молдован - генерального консула Румунії в Чернівцях, Іван Монтян - голова Обласної ради, Георгій Леонтій-заступник міського голови гостей з Румунії, духовенство, колеги журналісти.
Варто відзначити теплі та щирі вітання земляків із села Бояни, Миколая Тома - шеф-редактора часопису.
У залі був повний аншлаг. Зі сцени лунали не тільки вітальні та теплі слова, але звучали пісні народних аматорів танці, вірші.
Вже багато років підряд дружній і професійний колектив газети щодня працює для того, аби жителі Буковини, Молдови та Румунії мали змогу прочитати про всі значущі події, ознайомитися із досягненнями земляків, дізнатися багато цікавої інформації.

Трохи історії часопису:
Газета засновано 15 лютого 1941 року. Видання за сімдесят п’ять років стало  справжнім літописцем історії  краю, його духовності і культури, своїми  актуальними і цілеспрямованими публікаціями сприяло зміцненню економічних, соціальних та культурних відносин між Україною, передусім Чернівецькою областю, Румунією та Республікою Молдова.
    На її сторінках створено чимало творчо-мистецьких портретів видатних діячів краю: Васіле Александрі, Міхай Емінеску, Чіпріан Порумбеску, Александрі і Ґеорге Гурмузакі, Богдан (Тадей) Хашдеу та Александру, Болеслав і Тадей Хиждеу, славна родина Маддичевських: Катерина, Георгій, Євсевій, Костянтин; сімейство Нандріш: Йон, Аніца, Октав’ян, а також Іон Некульче,  Сімеон-Флоря Маріан, Арон Пумнул, Константін Стаматі-Чуря, Віоріка Урсуляк.

    Вагомий внесок у розвиток і становлення газети зробили такі відомі діячі культури як Васіле Левицький та Іон Кілару, які багато років редагували видання.
Змінилося обличчя газети: стиль її матеріалів, якість друку. Проте залишилися добрі традиції, започатковані ще в далекому минулому – вони і є підґрунтям для подальшого розвитку та вдосконалення редакційної роботи над чим працює щоденно не великий колектив.
Колектив редакції сьогодні на чолі шеф-редактором Миколою Тома зумів завоювати у читачів  репутацію цікавого і корисного видання, яке займає достойне місце серед засобів масової інформації буковинського краю.
Степан Карачко, краєзнавець

0 коментарів
Коментарі (0)
оновити код Додати коментар:
Ім'я:
Код:
зареєстровані користувачі не вводять код перевірки (зареєструватися).
вхід для зареєстрованих користувачівВхід