Iнформаційно-розважальний портал Буковини!
Наші групи:
Пошук по сайту: РеєстраціяВхід

Реклама

Тут інформери, реклама або інша додаткова інформація ...

Новини

У художньому музеї відкрилась міжнародна виставка «Ґрюнвальд-АРТ».

На виставці «Ґрюнвальд-АРТ» зібрана не звичайна колекція художніх творів кількох десятків авторів. Це доробок шести художніх пленерів, що відбувалися в 2009-2014 роках.
Це – 44 картини, створені художниками із Польщі, України, Литви та Росії. Вони передають дух битви під Грюнвальдом, що відбулася понад шість століть тому.
Серед художників, чиї роботи представлені на виставці Олексій Аполлонов, Юрій Буличов, Мажена Гуцуляк, Іза Янішевська-Обарек, Віолетта Яскульська, Люцина Леткі-Вавжиняк, Ева Нєвольська-Озга, Ева Пліхта-Любєнецька, Ева Польке, Юстина Соловей, Збігнев Сприха, Беате Тішлер, Матвій Вайсберг, Ґінтаутас Вайчіс, Ґжеґож Вненк, Лукаш Задлєвський, Рената Зімніцька-Прабуцька та Боґдан Жуковський.
 Ідеєю було осмислення художниками-живописцями історичної спадщини, яку залишила сучасникам слава польсько-литовської (переважно) перемоги у найбільшій битві середньовіччя, та їх ставлення до цієї грандіозної події. Тоді у 1410 році під Ґрюнвальдом зазнала поразки потужна лицарська сила держави хрестоносців. І символіка перемоги над супротивником тієї битви не раз потім ставала актуальною, особливо у фіналі поразки німецької експансії у Першій та Другій світових війнах. Цього не можна викреслити з історичного минулого Європи, і символіка перемоги під Ґрюнвальдом буде актуальною ще не одну сотню років.
Степан Карачко

0 коментарів
Коментарі (0)
оновити код Додати коментар:
Ім'я:
Код:
зареєстровані користувачі не вводять код перевірки (зареєструватися).
вхід для зареєстрованих користувачівВхід