Iнформаційно-розважальний портал Буковини!
Наші групи:
Пошук по сайту: РеєстраціяВхід

Реклама

Тут інформери, реклама або інша додаткова інформація ...

Новини

«Вишиваний дивотвір – 2016»

У Художньому музеї відбудеться виставка "Вишиваний дивотвір-2016", яку традиційно організовує мережа магазинів з продажу товарів для рукоділля "Санта". На ній  представлено понад 300 робіт 60 авторів. В заході взяли участь  як професійні вишивальники, так і новачки.

Вели захід Одарка Кучерява та Альберт Комарі. Привітати учасників заходу прийшли чиновники від влади, рідні та знайомі.

Новий показ моди весняний сезон представив Чернівецький коледж дизайну та економіки під керівництвом  дизайнера костюмів Любомири  Зайцевої

Обласна наукова бібліотека імен Михайла Івасюка розгорнула, чудову виставку про історію української та буковинської вишивки.

- Цьогоріч «Вишиваний Дивотвір» особливий тим, що присвячений 115-тій річниці від дня народження буковинського орнаменталіста Георгія Гараса, – розповідає  засновниця «Вишиваного Дивотвору» Одарка Кучерява. –Тут представлено декілька колективних проектів, відбулось гарне урочисте відкриття із невеличкою інсценізацією з біографії Георгія Гараса. У міні-сценках взяли участь вихованці студії «Казковий світ» та наші вишивальниці. Захід відбувся гарно, урочисто і душевно.

Також презентували обрус Гараса – дорослий колективний проект, який подарують музею. Це така ошатна скатертина, яку виготовили понад 30 майстрів. Вона складена з фрагментів-орнаментів Гараса в єдиний виріб. Авторка ідеї – Олена Чайка, вона лауреат премії ім. Гараса. 9 квітня організатори влаштували мистецьку толоку, на якій усі майстри зшивали скатертину в одну і співали українських пісень разом із солісткою Чернівецької обласної філармонії Оленою Урсуляк.

Окрім того, серед учасників «Вишиваного Дивотвору» були присутні жінки-переселенці зі Сходу, які захоплюються рукоділлям, вони мають  свій особистий  стенд.

 Останнім часом люди багато звертаються до народних джерел, хочуть не просто вишиванку, а традиційну буковинську чи українську, – додає пані Одарка. – У зв’язку з останніми подіями у державі відбулося піднесення національного духу наших людей. Цього року, окрім вишиванок, представлено ікони, квіти, пейзажі. Уже немає котиків, песиків, це відійшло на другий план. Зараз люди вишивають Україну такою, якою вони її хочуть бачити.

Захід вдався на славу звучала музика та гарні патріотичні пісні.

Степан Карачко

0 коментарів
Коментарі (0)
оновити код Додати коментар:
Ім'я:
Код:
зареєстровані користувачі не вводять код перевірки (зареєструватися).
вхід для зареєстрованих користувачівВхід