Iнформаційно-розважальний портал Буковини!
Наші групи:
Пошук по сайту: РеєстраціяВхід

Реклама

Тут інформери, реклама або інша додаткова інформація ...

Новини

Sasha Boole: Коли в нормальних країнах були "бітли" і The Rolling Stones - у нас була партія

Музикант з Чернівців Sasha Boole потрапив до рейтингу українських артистів, які підкорили Захід. Відповідний список топ-7 українських музикантів, з якими варто ознайомитися найближчим часом, склав сайт "Styler".

"За останні два роки українська культура здійснила такий стрімкий стрибок, якого не скоювала, напевно, за весь час незалежності нашої країни. При цьому, все українське - музика, кіно, література - з кожним днем все активніше завойовує західного слухача, глядача, читача... Так, якщо говорити про музику, то на думку в першу чергу, звичайно ж, приходять євроуспіхи Руслани і Джамали, які довели всьому світу - українська музика є і вона здатна пробирати до мурашок, змусити піти у відрив та збирати стадіони. Але якщо про Джамалу в нашій країні знають всі від мала до велика, то про багатьох інших українських виконавців, які також просувають Україну як бренд у світі, ви сьогодні почуєте, можливо, вперше. А може, ви і чули цю музику де-небудь в лондонському таксі або в паризькому кафе, але не знали, що це - творчість родом з берегів Дніпра?", - йдеться у пролозі до рейтингу, складеного журналістами видання.

"А ви знали, що українська мова цілком придатна для пісень у стилі американського кантрі? Це на своєму прикладі яскраво демонструє автор і виконавець з Чернівців Саша Буль. Подорожуючи з міста в місто з гітарою, банджо і набором губних гармонік, чернівчанин співає пісні про кохання, смерті і дорозі в екзотичних для нашої країни стилях: кантрі, блюз та індії-фолк. Сьогодні, щоб оцінити масштаби гастрольного життя українського музиканта, досить поглянути на його графік: Німеччина, Швейцарія, Бельгія, Польща, Нідерланди, Литва, Чехія... І це тільки у вересні!", - пише сайт.

Чому ж українська музика, яка "розриває" західну публіку, дуже часто не може знайти свого слухача в самій Україні? Саша Буль вважає, що всьому виною "совок". "Справа в тому, що Україна довгий час жила в повному безкультур'я. І, на жаль, продовжує практично в тому ж дусі. У людей немає потреби відвідувати культурні заходи, підбирати культурний продукт за своїм смаком, а це і породжує несмак і "рагулізм", що панує в музичному просторі країни. Коли в нормальних країнах були "бітли" і The Rolling Stones - у нас була партія...", - сказав музикант в коментарі Styler. 
0 коментарів
Коментарі (0)
оновити код Додати коментар:
Ім'я:
Код:
зареєстровані користувачі не вводять код перевірки (зареєструватися).
вхід для зареєстрованих користувачівВхід